Growing Music 2019 archief

Growing Music
Een muziekfestival met een akoestisch en grenzen overschrijdend programma

Waar
Stadsboerderij Vliervelden (op de hoek van Goudplevierweg en Goethelaan, Almere Oosterwold)

Wanneer
Zondagmiddag 22 september, inloop vanaf 14:30 uur, de muziek start om 15:00 uur

Kosten
GRATIS, een vrijwillige bijdrage is van harte welkom

GROWING MUSIC is een muziekfestival in Almere – Oosterwold. In het decor van Stadsboerderij Vliervelden. Een muziekfestival met een akoestisch en grenzen overschrijdend programma. Een festijn voor iedereen die van muziek houdt en waar naar muziek wordt geluisterd.

GROWING MUSIC vindt voor de eerste maal op zondagmiddag 22 september plaats. Een try out voor een jaarlijks terugkomend muziekfeest. We trappen met een drietal concerten af, variërend van klassiek naar jazz naar pop en weer terug. Om 15:00 uur met het talentvolle Belinfante String Quartet, om 16:00 uur het vooruitstrevende New World Quartet en om 17:00 uur het fantastische vocale Kobra Ensemble.

We hopen je te verwelkomen. De toegang is GRATIS – een vrijwillige bijdrage is van harte welkom. Met elkaar kunnen we van GROWING MUSIC een fantastisch jaarlijks terugkomend muziekfeest maken. We zien er naar uit om dit samen met jullie te realiseren!

 

Accomodatie
Het aantal zitplaatsen is beperkt, neem daarom een eigen stoeltje, kussen of deken mee als je verzekerd wilt zijn van een plekje om te zitten. Ook het aanbod van versnaperingen zal beperkt zijn. Zorg zelf voor een drankje of goed gevulde picknickmand om drie uur lang van muziek te genieten zonder droog te komen staan. Overigens, bij slecht weer zitten we binnen in de stal. Bij mooi weer gaan we naar buiten. Toiletten zijn aanwezig.

Vervoer
Bij de Stadsboerdij zijn nauwelijks parkeervoorzieningen. Kom daarom met de fiets of te voet. Voor slecht ter been zijnde is er altijd een plekje voor een auto te vinden.

 

Programma, zondag 22 september

Zoek vanaf 14:30 uur een plekje en maak kennis met je buren.

15:00 uur Belinfante String Quartet
16:00 uur New World Quartet
17:00 uur Kobra Ensemble

 

Belinfante String Quartet

Het Belinfante String Quartet is een jong en dynamisch strijkkwartet, opgericht in 2016. De leden ontmoetten elkaar nadat zij hun studietijd in diverse landen, waaronder Engeland, Schotland, Spanje en Nederland, hadden afgerond. Ze spelen met frisse energie stukken uit het kernrepertoire en combineren deze met minder bekende werken die net zoveel liefde en aandacht verdienen.
Met de naamgeving Belinfante Quartet brengen zij een ode aan de celliste Frieda Belinfante, die ook de eerste professionele vrouwelijke dirigent van Europa was. Haar oprechtheid, doorzettingsvermogen en wil, zowel in muziek als in andere aspecten van haar leven, zijn voor de musici een krachtige bron van inspiratie.

(foto: Foppe Schut)

Olivia Doflein – viool
Fiona Robertson – viool
Sophie Vroegop – altviool
Pau Marquès Oleo – cello

belinfantequartet.com

 

New World Quartet

Het New World Quartet is ontstaan op initiatief van componist en musicus Egon Kracht. Samen met de beste musici in hun soort wil hij de muziekwereld eens flink opschudden. Een ensemble waarin verschillende muzikale werelden elkaar ontmoeten met een nieuwe en duurzame visie op de artistieke toekomst. Als contrabassist begeleidde Egon vele grote artiesten. Als componist bouwde hij een omvangrijk repertoire op, door een vooraanstaand muziekjournalist ooit omschreven als ‘een volkomen logische synthese van klassieke muziek, jazz en rock’. Zijn hoofdzakelijk vocale werken zijn geliefd binnen de Nederlandse muziekwereld. Voor het New World Quartet componeert Kracht instrumentale muziek op de randen van de jazz en de klassieke muziek. In een tijd van maatschappelijke en muzikale transitie op weg naar een nieuwe wereld.

Egon Kracht, stichter New World Quartet en mede-initiatiefnemer Growing Music (foto: Sanne Schouwink)

Angelo Verploegen – trompet
Jan Menu – baritonsaxofoon
Rik Cornelissen – accordeon
Egon Kracht – contrabas

egonkracht.com

 

Kobra Ensemble

De zeven zangeressen van het Kobra Ensemble hebben allen een achtergrond in de klassieke muziek maar delen een brede muzikale en academische nieuwsgierigheid. Zij hebben zich, individueel en als groep, ontwikkeld in de klassieke muziek, pop, jazz, muziektheater en verschillende takken van wetenschap. Deze verscheidenheid is terug te zien en te horen in de concerten van het Kobra Ensemble.

Het Kobra Ensemble was de afgelopen jaren te gast in Het Concertgebouw, Muziekgebouw aan ’t IJ, bij Podium Witteman en Vrije Geluiden. Bovendien op popfestivals, in musea en een zwembad. Zij werkte samen met muzikanten als Iván Fischer en het Budapest Festival Orchestra, leden van het Concertgebouworkest en ook met beeldend kunstenaars, videokunstenaars, verhalenvertellers, kostuumontwerpers, regisseurs en componisten.

Op GROWING MUSIC zingt het Kobra Ensemble over water. Laat je onderdompelen in een spetterend programma over zeeën, meren en bergstroompjes. Over sirenen van Schumann en gruwelijke zeewezens van Apollinair, Hollandse haring, de Amsterdamse grachten en eenden uit Brazilië en Finland.

(foto: Hugo Rompa)

Ingrid Doude van Troostwijk
Karlijn Hamers
Lea Klarenbeek
Lonneke Kegels
Sterre Konijn
Nina Rompa
Saskia Voorbach

kobraensemble.nl